Borgerink Architecten

De Akkers 85
7468DH Enter
0547-384834 / 06-34897144
info@borgerinkarchitecten.nl

Kleinschalig wooninitiatief ‘jij oké, ik oké’ voor 26 jongvolwassen bewoners

Projectinformatie

Borgerink Architecten heeft in samenwerking met Zenzo maatschappelijk vastgoed en Nobelhof @ Oosterwold een kleinschalig wooninitiatief ontwikkeld voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, dat plek gaat bieden aan 26 bewoners met 24-uurs begeleiding.

De verwachting is dat de medio 2023 het gebouw gerealiseerd zal zijn.

Nobelhof @ Oosterwold is een kleinschalige woonvoorziening in Oosterwold, gelegen in een prachtige groene omgeving tussen Almere en Zeewolde. Het woongebouw heeft de vorm van een hoeve en huisvest vier duurzame woningen, deels gelijkvloers en enkele studio’s zijn op de 1ste verdieping gelegen, waardoor elke woongroep een eigen karakter heeft. Iedere bewoner heeft een eigen studio en elke woning heeft een gemeenschappelijke ruimte, waar ‘samen wonen en samen leven’ centraal staat, daarnaast is op het terrein gelegen een dagbestedingsruimte met een stadslandbouwvoorziening.

De initiatiefnemers van Nobelhof @ Oosterwold zijn de ouders van Splinter en David. Zij hadden een woonomgeving voor ogen voor hun kinderen, waar actieve dagbesteding een logisch gevolg is van de manier van samen wonen en samen leven. Deze droom gaat nu in vervulling.

Het motto van Nobelhof @ Oosterwold is dan ook: ‘jij oké, ik oké’.

Opdrachtgever: Zenzo maatschappelijk vastgoed / Nobelhof @ Oosterwold. Aannemer: Van Bekkum.

Skills:  Zorg, Woningbouw, Omgeving