Borgerink Architecten

De Akkers 85
7468DH Enter
0547-384834 / 06-34897144
info@borgerinkarchitecten.nl

Interieur zorggebouw Flora te Almere (Floriade/Hortuswijk)

Projectinformatie

Borgerink Architecten heeft naast het exterieur ontwerp voor een wooncomplex voor ouderen met dementie ook het interieur ontwerp mogen maken voor Flora in opdracht van Zorggroep Almere. 

Goed leven voor ouderen met dementie
Dit plan voorziet in 130 studio’s voor mensen met dementie, gelegen over zes bouwlagen zijn verschillende studio’s, ontmoetingsplekken en facilitaire ruimten uitgewerkt. Met oog voor wat mensen nog wél kunnen, ondanks hun dementie, blijven de zintuigen geprikkeld door een omgeving te creëren waarbij herkenbaarheid en interactie tussen ‘binnen en buiten’ centraal staan.

De bewoners komen allemaal te wonen aan een ‘woonstraat’, van waar ze uitkijken op één van de pleinen. Elke verdieping is voorzien van tenminste twee gezamenlijke buurtkamers en hebben allerlei verschillende zitjes waar ze kunnen verblijven.

De seizoenen ook binnen beleven
Om buiten echt te kunnen blijven beleven, voelen en ruiken komen er tuinkamers aan de gevel en is buiten het gebouw een grote belevingstuin voor de bewoners ontworpen. Deze tuinen groeien het hele jaar door met de seizoenen mee in temperatuur, geuren van planten en de beleving van (semi)buiten. De opzet is gebaseerd op de duurzame uitstraling van het  Floriadeterrein en de toekomstige Hortuswijk. Vanuit de tuinkamers is er een fantastisch uitzicht over de Floriade/Hortuswijk en andersom.

Planning
Maart 2022 zijn de eerste bewoners komen wonen, tijdens de Wereldtentoonstelling.

Opdrachtgever: Zorggroep Almere Uitvoering: Dura Vermeer Hengelo

Skills:  Zorg, Interieur