Borgerink Architecten

De Akkers 85
7468DH Enter
0547-384834 / 06-34897144
info@borgerinkarchitecten.nl

Renovatie & Interieurontwerp Rijndam Revalidatie Westersingel Rotterdam

Projectinformatie

Borgerink Architecten heeft samen met Anne-Carien Interieurarchitect de hoofd locatie van Rijndam Revalidatie aan de Westersingel in Rotterdam voorzien van een upgrade.

Een belangrijk uitgangspunt voor de renovatie en het interieurontwerp was dat alle functies op dezelfde locatie moesten blijven. Het pand ligt tegen het museumpark, en ons uitgangspunt bij het interieurontwerp was om het park naar binnen te halen, met name op de begane grond en het souterrain. Natuurtinten en groen, in de vorm van planten, komen dan ook overal in het pand terug en voor de herkenbaarheid is per verdieping voor één accentkleur gekozen.

Voorheen was de entree op de begane grond een grote open ruimte, waar de receptie en het café niet van elkaar afgeschermd waren. In de nieuwe situatie is met wachtbanken en verticale lamellen een scheiding gecreëerd. De baliemedewerkers hebben wel nog steeds zicht op de entree en de liften, zodat ze zien wie er het gebouw binnenloopt.

De wijze van scheiden van logistieke lijnen, t.b.v. personeel, wachtende/bezoekende cliënten en intern verblijvende cliënten hebben wij ook doorgezet op de verdiepingen, waarbij looproutes en wachtruimtes afgeschermd zijn middels rondgeplaatste verticale lamellen.

Opdrachtgever: Rijndam Revalidatie / Bouwmanagment: Stevens van Dijck

Skills:  Zorg, Renovatie / transformatie, Interieur