Borgerink Architecten

De Akkers 85
7468DH Enter
0547-384834 / 06-34897144
info@borgerinkarchitecten.nl

40 studio’s + dagbesteding Reinaerde te Nieuwegein

Projectinformatie

40 studio’s + dagbesteding Reinaerde te Nieuwegein.

Bewonersgroep bestaat uit een oudere doelgroep met een verstandelijke beperking (‘eigenheid, identiteit en kleurrijkheid van de bewoners’) met de wens om ‘in uitstraling’ zo gewoon mogelijk te wonen en daarnaast de functie dagbesteding.

CONCEPTGEDACHTE; De functie wonen en de functie dagbesteding wordt op de volgende manier verbeeld in het pand; wonen door een gemetseld hoofdblok welke op de begane grond wordt doorbroken door functie dagbesteding, middels een doosconstructie welke ingeschoven wordt. Aan de entreezijde en zijde nevenentree wordt deze doos omgezet in een luifel welke boven de entrees doorlopen.

De ritmiek in de gevel geeft de eigenheid van de bewonersgroep weer en het kleurenpalet geeft de kleurrijke identiteit aan.

Op de begane grond schuift een blok, glas in houten kader, in het gemetselde hoofdblok. Het toegepaste materiaal is onderhoudsvriendelijk en kleurgebruik middels natuurlijke tinten. Uitstraling ‘GEWOON WONEN’.

ALTERNATIEVE AANWENDBAARHEID; De gevel heeft een ritmisch opbouw, waarbij per studio twee bredere puien en één smallere pui wordt toegepast, deze ritmiek zorgt ervoor dat er later twee slaapkamers gerealiseerd kunnen worden in één studio en de andere studio als woongedeelte ingezet kan worden, de deur kan hier de toegang bieden t.z.t naar het later te plaatsen balkon.

Het metselwerk bestaat uit een gemêleerde steenmix met als accent in de negge van het Franse balkon (middels een gekleurde lijn aan één), in een groentint uit het natuurlijke kleurspectrum. Hierdoor krijgt het gebouw in het langs gaan een andere uitstraling.

Opdrachtgever: Zenzo Maatschappelijk Vastgoed & Lithos bouw – ‘Best Value’ i.o.v. Reinaerde

Skills:  Zorg, Woningbouw, Interieur